کرن دیکر از «رهبران قندهاری» طالبان خواست تا از برقراری عدالت حمایت کنند

«ایالات متحده همچنان از حقوق همه افغان‌ها حمایت می‌کند»

کرن دیکر اکنون کارش را به‌عنوان کاردار سفارت آمریکا، از قطر پیش می‌برد و در مدت ماموریت خود به کابل سفر نکرده است- ایندیپندنت فارسی

کرن دیکر، کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان که در قطر فعالیت دارد، با مورد خطاب قرار دادن «رهبران قندهاری» طالبان، از آنان خواست به تلاش‌ها برای تحقق عدالت، حقوق بشر و آزادی بپیوندند.

دیکر روز شنبه، ۱۹ آذرماه، به مناسب روز جهانی حقوق بشر، در رشته توییتی نوشت: «من از رهبران قندهاری می‌خواهم که از تلاش‌ها [برای دفاع از حقوق بشر، عدالت و آزادی] حمایت کنند و به تلاش‌های مستمر جامعه بین‌المللی برای برقراری عدالت، آزادی و کرامت بپیوندند.»

این مقام آمریکایی روشن نکرده است که منظورش از رهبران قندهاری کدام‌یک از سران طالبان است، اما گفته می‌شود جناح قندهار طالبان که ملا هیبت‌الله آخوندزاده، ملا محمدحسن آخوند، ملا برادر و ملا محمدیعقوب از چهره‌های مطرح آن محسوب می‌شوند، با بازگشایی مدارس به‌روی دختران مخالف‌اند. رهبر طالبان به‌تازگی فرمان اجرا شدن حکم «حد و قصاص» را صادر کرد که پس از آن، نخستین مراسم اعدام علنی یک مرد به‌دست ماموران رژیم طالبان در استان فراه و با حضور سران این گروه برگزار شد.

در ماه اوت سال ۲۰۲۱ و در آستانه فروپاشی دولت افغانستان، سفارت آمریکا در کابل کارش را در این کشور متوقف کرد و کارمندان این سفارت به قطر منتقل شدند. کرن دیکر، اکنون کارش را به‌عنوان کاردار سفارت آمریکا، از قطر پیش می‌برد و در مدت ماموریت خود به کابل سفر نکرده است.

کاردار سفارت آمریکا افزود: «ایالات متحده همچنان از حقوق همه افغان‌ها، صرف‌نظر از جنسیت، قومیت، مذهب و توانایی آن‌ها، دفاع می‌کند.»

کرن دیکر درباره تلاش‌ها برای برقراری عدالت و تامین حقوق بشر نوشت: «بسیاری از کشورها، ازجمله کشور من، به‌صورت خستگی‌ناپذیر برای بهبود حقوق بشر تلاش می‌کنند، زیرا می‌دانیم هر کشوری که همه شهروندان خود را در زندگی مدنی دخیل نکند، هرگز نمی‌تواند واقعا به صلح برسد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با گذشت ۱۶ ماه از سلطه طالبان بر افغانستان، آمریکا از به‌رسمیت‌شناختن رژیم طالبان خودداری کرده است؛ با این حال، ایالات متحده با ارسال یک‌میلیارد و ۱۰۰میلیون دلار پول نقد به این کشورزیر سلطه طالبان، در راس کشورهای کمک‌کننده به افغانستان قرار دارد.

هفته گذشته، کرن دیکر، در کنفرانس گفت‌وگوهای امنیتی هرات که در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، برگزار شد، گفت که آمریکا هیچ پولی به طالبان نداده و مبالغی که به کابل ارسال شده، برای رسیدگی به نیازهای بشردوستانه در آن کشور است.

هرچند انتقادها و نگرانی‌هایی از دسترسی طالبان به پول‌هایی که تحت عنوان کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال می‌شوند وجود دارد، اما تاکنون طالبان و کشورهای کمک‌کننده، هیچ‌یک، گزارش واضحی از چگونگی به‌مصرف رسیدن کمک‌های بشردوستانه ارائه نکرده‌اند. طالبان بر بانک مرکزی افغانستان تسلط دارند و کمک‌های بشردوستانه که به‌صورت نقدی وارد کابل می‌شوند، پس از تایید مسئولان طالبان در بانک مرکزی، هزینه می‌شوند.

احمدضیاء آغا، یک تروریست بین‌المللی تحریم‌شده ازسوی آمریکا و سازمان ملل متحد، مسئولیت همه برنامه‌های بانک مرکزی افغانستان را برعهده دارد. هرچند که مقام‌های آمریکایی و سازمان ملل متحد بارها از طالبان خواسته‌اند راهکاری ایجاد کنند که براساس آن، بانک مرکزی افغانستان مستقل از سیاست‌های این گروه کار کند تا از تحریم‌ها متاثر نشود، طالبان از این اقدام خودداری کرده‌اند.

با این حال، مقام‌های آمریکایی بر تعامل با طالبان تاکید می‌کنند و تلاش‌هایشان را بر راه‌اندازی گفت‌وگو برای شکل‌گیری دولت فراگیر در افغانستان افزایش داده‌اند.

در آخرین مورد، سه‌شنبه، ۱۵ آذر، توماس وست، فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان، با ملا محمدیعقوب، وزیر دفاع طالبان، در امارات متحده عربی ملاقات کرد.